Kandidáty na ocenění pro sociální pracovníky lze nominovat do 15. října

Již od června probíhá sběr nominací na ocenění Gratias sociálního pracovníka roku 2020. Soutěž o cenu pro sociální pracovníky, kteří se zasloužili o rozvoj či dobré jméno sociální práce v České republice, již potřetí vyhlašuje Ministerstvo práce a sociálních věcí v rámci projektu „Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce II“. Sběr nominací končí již 15. října 2019.

Nominace může prostřednictvím nominačního formuláře zasílat kdokoli, například rodinní příslušníci, přátelé, kolegové, nadřízení či podřízení zaměstnanci. Každý nominující může zaslat pouze jednu nominaci. Vybraní sociální pracovníci budou oceněni na konferenci pořádané při příležitosti Světového dne sociální práce dne 17. března 2020. Loni hodnotící komise obdržela více než 230 nominací. Ocenění získali Robert Sutorý (kategorie veřejná správa), Bohuslava Horská (kategorie sociální služby), Dana Štefečková (kategorie zdravotnická zařízení) a Ludmila Nováková (kategorii vězeňství). V páté kategorii kandidáty nominuje hodnotící komise, byli oceněni za významný přínos v oblasti sociální práce Hana Mrňková a Igor Tomeš. Hodnotící komise se skládá ze zástupců MPSV a odborníků z oblasti sociální práce.

Ocenění je udělováno ve všech oblastech působení sociálních pracovníků, které jsou rozděleny do následujících 4 okruhů:

  1. veřejná správa(ministerstva, ÚP ČR, obecní a krajské úřady, uprchlická zařízení),
  2. sociální služby,
  3. zdravotnická zařízení,
  4. vězeňství, školy a školská zařízení,
  5. významný přínos v oblasti sociální práce

Pátou kategorii navrhuje hodnotící komise a je věnována osobám, které se významnou měrou podílely na přínosu v oblasti sociální práce.

Více informací a odkaz na nominační formulář naleznete na webových stránkách projektu a facebooku.

 

Foto z vyhlášení výsledků z 2. ročníku soutěže v roce 2019

 

Zdroj: MPSV

Foto: Facebook

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.