Ve čtvrtek 12. září se na Andělu představí 51 neziskových organizací

Ve čtvrtek 12. září se od 11 do 17 hodin na pěší zóně u výstupu ze stanice metra Anděl představí neziskové organizace. Projekt už potřinácté podpořila radnice Prahy 5. Moderování celého dne se ujme Mirek Konvalina, který jednotlivé organizace a jejich zástupce představí. Den neziskového sektoru proběhne v několika tematických okruzích: sociální oblast a zdraví, výchova a vzdělání, humanitární pomoc, lidská práva a národnostní menšiny a dobrovolnictví.

Návštěvníci uvidí venkovní prezentace celkem 51 neziskových organizací. Řada z nich působí jako záchranná síť v případech životní nouze na celém území páté městské části. Propagace je pro neziskové organizace zdarma, stejně jako vstup pro návštěvníky. Některé organizace budou také prodávat své výrobky, přičemž výtěžek bude použit na charitativní účely.

„Dnešní doba je posedlá vytvářením zisku. Téměř jako anachronismus působí lidé, kteří nechtějí dosahovat zisku, ale chtějí pomáhat druhým. Jejich jediným ziskem je vědomí obecné prospěšnosti. To je dokáže uspokojit a být pro ně dostatečnou odměnou. Připadá vám to jako pohádka? Můžete se přesvědčit na vlastní oči právě na Dnu neziskového sektoru v Praze 5 na pěší zóně Anděl,“ uvedl radní Prahy 5 pro sociální oblast Petr Lachnit (ANO).

Cílem akce je podle něj zvyšování osvěty o fungování neziskových organizací na Praze 5, informování o nabídce sociálních služeb a záchranné síti. „Tímto dnem se úřad městské části pokusil alespoň trochu odměnit řady dobrovolníků a nadšenců pracujících v neziskovém sektoru a současně ukázat našim spoluobčanům, v jakých všech oblastech a s jakými výsledky tyto organizace pracují,“ dodal Petr Lachnit, který nad akcí převzal záštitu. Spolu s ním zaštitu převazli také další představitelé vedení Prahy 5. Konkrétně radní Zdeněk Doležal (ODS), Štěpán Rattay (Piráti) a místostarosta Petr Bervid (SNOP 5 a nezávislí).

 

Zdroj: Centrum sociálních služeb Praha

Ilustrační foto: Zelení Praha 5

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.