X
    Categories: Zprávy

Jak nenaletět finančním šmejdům? Kam se obrátit pro radu? Podívejte se na nové informační letáky pro seniory

Česká společnost pro gerontologii, z.s. vydala sérii informačních letáků pro seniory. Dočtete se v nich, jak zvýšit finanční bezpečnost a snížit riziko finančního zneužívání a podvodů. Jeden z letáků se zaměřuje také na základní fakta a dezinformace o očkování nejen proti Covidu-19. Letáky byly distribuovány v tištěné verzi obcím s rozšířenou působností a občanským poradnám prostřednictvím Asociace občanských poraden, z.s.

První leták “Kam se obrátit pro radu?” obsahuje kontakty na celostátní organizace, telefonní linky, poradny a internetové stránky, na kterých lze najít užitečné informace.

Další dva letáky “Jak nenaletět finančním šmejdům” a “Jak nespadnout do dluhové pasti (dluhové desatero)” zahrnují rady zaměřené na zvýšení finanční bezpečnosti a prevenci zadlužení nebo podvodu.

Čtvrtý leták “Chraňte se proti COVID-19” nabízí základní informace o očkování a dezinformacích. Tento leták byl zpracován ve spolupráci s organizací Medici pro očkování.

Zpracování a vydání letáků finančně podpořilo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR z dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností v rámci projektu zaměřeného na ochranu seniorů proti dezinformacím a podvodům.

V případě zájmu je možné letáky stáhnout v elektronické verzi pro následný tisk.

Letáky ke stažení:

Informační letáky byly zpracovány v rámci projektu Zvýšení mediální gramotnosti seniorů a obrana proti desinformacím a podvodům, který finančně podpořilo Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR z dotačního programu Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností.

ISPV: