Gabriela Nekolová byla jmenována politickou náměstkyní MPSV

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová jmenovala na místo politické náměstkyně Gabrielu Nekolovou. Nastupuje na pracovní místo náměstka člena vlády, kterého na základě zákona o státní službě jmenuje přímo ministryně.

Gabriela Nekolová působila jako regionální zástupkyně zmocněnce vlády pro Ústecký, Moravskoslezský a Karlovarský kraj. Koordinovala spolupráci mezi kraji a partnery v oblasti zaměstnanosti a sociálních věcí, regionálního rozvoje, podpory průmyslu a podnikání a environmentální zátěže regionů. Na MPSV se bude věnovat zejména problematice dlouhodobé nezaměstnanosti a v součinnosti s dalšími rezorty také tématice sociálního vyloučení. I nadále bude vykonávat funkci zástupkyně zmocněnce pro strukturálně postižené kraje, do níž byla v roce 2015 jmenována vládou.

„Přesto, že se situace na trhu práce stále zlepšuje, zejména v některých regionech přetrvávají problémy s dlouhodobou nezaměstnaností, vyrostla generace dětí, která nikdy neviděla své rodiče pracovat a automaticky spoléhá na sociální systém, aniž si uvědomuje dlouhodobé důsledky. Vedle toho část obyvatel stále obtížně hledá uplatnění ve své profesi za adekvátní mzdu a mnoho pracujících žije na pokraji chudoby. Oba tyto extrémy mají společné řešení v tom, že práce se musí vyplatit a systém sociálních dávek má sloužit skutečně lidem v nouzi a nikoli jako životní styl. Při práci pro strukturálně postižené kraje se denně setkávám s dopady těchto jevů, v rámci MPSV se budu podílet na jejich řešení,“ doplnila Gabriela Nekolová.

Gabriela Nekolová nahradila na místě politického náměstka Petra Krčála, který odešel na Úřad vlády ČR.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.