Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy vydal Pražský atlas podnikání

Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy představil Pražský atlas podnikání. V atlasu je Praha a Česká republika porovnávaná s jinými evropskými městy v tématech spojených s podnikáním. 

Co všechno se v atlasu dozvíte?

  • ČR je v kategorii kvalita podnikatelského prostředí na 38. místě ze 137 zemí světa. Na prvních příčkách se umístilo například Švýcarsko, Anglie nebo Francie. Z evropských zemí se na opačné straně škály se zase umístilo Rumunsko, Chorvatsko a Maďarsko.
  • První příčku ČR obsadila v míře nezaměstnanosti s pouhými 2,9 %. Nechala tak za sebou například Německo, Anglii, Polsko nebo  Slovensko.
  • V žebříčku Innovation Cities Index 2018 se Praha umístila na 63. místě. Praha tak například zaostává za Mnichovem, Vídní a Berlínem.
  • V žebříčku Smart Cities Index 2018 se Praha umístila na 94. místě. Kodaň, Kolín nebo Riga se umístily výše. Naopak Varšava nebo Bratislava jsou na nižších příčkách.
  • V Praze v roce 2018 žila osmina obyvatel České republiky. Dohromady se svým zázemím – Středočeským krajem – pak šlo o čtvrtinu obyvatel státu. V období 2001–2018 počet obyvatel Prahy vzrostl o 12 %. Očekává se, že růst počtu obyvatel města bude pokračovat i v budoucnu.

 

Zdroj: Institut plánování a rozvoje hlavního města Prahy (IPR)

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.