Současná francouzská kinematografie má divákům rozhodně co nabídnout. Kvalitních filmů, které v zemi galského kohouta každoročně vznikají, je nespočet. Proto se pravidelně v několika městech naší republiky, včetně Prahy, konají festivaly francouzského filmu, které divákům přibližují nejnovější počiny francouzských režisérů. K takovým akcím patří i Víkend s francouzským filmem, který pořádá kino Lucerna.

Moderní Sněhurka a sedm trpaslíků

Nadcházející víkendovou přehlídku zahájí komedie Bílá jako padlý sníh režisérky Anne Fontaine, která do české distribuce vstoupila na sklonku loňského roku. Snímek vypráví příběh dvou žen – matky a její nevlastní dcery, kdy ta starší začíná žárlit na krásu té mladší. Bojí se totiž, aby jí neukradla lásku milence. A tak se ji rozhodne zavraždit. Jenže jí to nevyjde…

Film, v němž v hlavní roli exceluje herecká legenda Isabelle Huppert, je moderním převyprávěním pohádky o Sněhurce a sedmi trpaslících, kterou tvůrci transformovali do podoby sexuálního probuzení.

Především komedie

I většina dalších promítaných filmů budou komedie. Těšit se tak můžete například na Rebelky, Co jsme komu zase udělali? – pokračování úspěšné komedie Co jsme komu udělali? z roku 2014.

Následuje nenápadná komedie, v níž se cestuje paralelními světy, nazvaná Láska na druhý pohled. O romantiku není nouze ani v dalším filmu pojmenovaném Láska bez bariér.

Drama kriminální a erotické

Z jiných žánrů Víkend s francouzským filmem nabídne třeba kriminální drama Bídníci, které je inspirované vzpourami z roku 2005 ve Francii a odehrává se na stejném místě, kde se v roce 1862 odehrávali slavní Bídníci Victora Huga.

Další historické drama Curiosa zase slibuje erotikou nabitý příběh inspirovaný vztahem spisovatelky a básnířky Marie de Régnier a spisovatele, básníka, cestovatele a proslulého erotomana Pierra Louÿse.

Víkend s francouzským filmem v kině Lucerna jistě potěší každého diváka.