Databáze informací o výzkumných systémech v zahraničních zemích

Technologické centrum AV ČR zveřejnilo interaktivní aplikaci, s jejímž využitím je možné získat informace o struktuře a řízení výzkumného systému, výzkumných organizacích, zapojení do mezinárodní výzkumné spolupráce a další údaje ve dvaceti zahraničních zemích. V databázi jsou uvedeny i základní indikátory a navrženy oblasti perspektivní pro bilaterální výzkumnou spolupráci.

Aplikace umožňuje zobrazit informace o správě a řízení systému VaV, mezinárodní spolupráci, nejvýznamnějších výzkumných organizacích a o základních ukazatelích pro vybrané země. Země pro zobrazení lze vybírat zaškrtnutím příslušného pole nebo na mapě.

Otázce, jak zlepšit zapojení výzkumných organizací do mezinárodního výzkumu, je současně věnován i nový policy brief Technologického centra.

 

Technologické centrum AV ČR (TC) je neziskovým zájmovým sdružením právnických osob – pěti ústavů Akademie věd ČR a společnosti Technology management,
s. r. o. Od svého založení v roce 1994 se TC rychle stalo předním národním pracovištěm pro podporu mezinárodní výzkumné a vývojové spolupráce.

 

Zdroj: Technologické centrum AV ČR

 

(foto: pixabay.com)

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.