Seminář “Propojování zdravotních a sociálních rozpočtů ve vztahu k inovativní léčbě” (2. 6. 2017)

Seminář se koná v pátek 2. června 2017 od 10.00 hodin v budově Poslanecké sněmovny, Malostranské nám. 7/19, místnost č. 48/Konírna (viz pozvánka). Akce se koná pod záštitou MUDr. Davida Kasala, místopředsedy výboru pro zdravotnictví PSP ČR a doc. MUDr. Milady Emmerové, CSc., místopředsedkyně Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu PČR.

Prosíme o včasné potvrzení Vaší účasti na sekretariát Výboru pro zdravotnictví na e-mail: vz@psp.cz nebo tel.: 257 173 346-48, 3352, kapacita zasedací místnosti je limitována.

 

Program
  • MUDr. David Kasal, místopředseda Výboru pro zdravotnictví PSP ČR – Jak legislativně a politicky podpořit větší prostupnost zdravotních a sociální rozpočtů? – Postoj zdravotních pojišťoven
  • doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc., místopředsedkyně Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu PČR – Význam koncepce zdravotnictví pro kvalitu zdravotní péče a jejího financování
  • JUDr. Jiří Vaňásek, náměstek ministryně práce a sociálních věcí ČR pro oblast zaměstnanosti a nepojistných sociálních dávek – Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému. – Jak jsme úspěšní v České republice? – Jaké jsou výdaje na invaliditu a sociální výdaje i podle jednotlivých diagnóz?
  • MUDr. Tomáš Doležal, PhD. , iHETA – Vyplatí se investovat do inovativní, účinné léčby? – Kterých diagnóz se to týká především? – Jak z toho profitují veřejné rozpočty? Lze ušetřit v sociální oblasti?
  • prof. MUDr. Petr Arenberger, DrSc., MBA, přednosta Dermatovenerologické kliniky 3. LF UK a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, předseda Dermatovenerologické společnosti ČLS JEP, místopředseda ČLS JEP – Zkušenosti lékaře. Co pacientům pomáhá? – Příklady úspěšné léčby.
  • prim. MUDr. Marta Vachová, místopředsedkyně Neuroimunologické sekce Neurologické společnosti ČLS JEP, vedoucí RS centra KZ a. s. – Nemocnice Teplice o. z. – Systém léčby a její úhrady u pacientů s roztroušenou sklerózou

 

Závěrečná diskuse

 

Zdroj: Poslanecká sněmovna