Migrace, ochrana hranic i kyberkriminalita. Vnitro představilo své priority pro české předsednictví V4

Česká republika přebírá po Slovensku předsednictví 1. července. Priority Ministerstva vnitra (MV) pro české předsednictví zemí V4 představil v Bratislavě na setkání ministrů vnitra zemí V4 21. června 2019 náměstek Jakub Kulhánek. Česko se podle něj zaměří na bezpečnost ve všech jejích podobách. „Naše priority jsou jasné. Migrace, ochrana hranic, boj proti drogám, ale také ochrana měkkých cílů, kyberkriminalita, moderní veřejná správa i civilní ochrana,“ uvedl v Bratislavě náměstek ministra vnitra Jakub Kulhánek s tím, že „vé čtyřka“ představuje ideální nástroj, jak naše řešení v rámci EU prosazovat. Jedním z hlavních prosazovaných bodů v oblasti boje proti drogám bude omezení dostupnosti léků s pseudoefedrinem v EU.

Důležitou bezpečnostní prioritou budou také protiteroristická opatření, konkrétně ochrana měkkých cílů. S ohledem na rostoucí kyberkriminalitu plánuje MV užší spolupráci národních kontaktních bodů pro kybernetickou kriminalitu, policejních orgánů i orgánů činných v trestním řízení.

V rámci migrační a azylové politiky chce MV mj. více informovat o solidárních opatřeních V4, jednat o migračním systému odolném vůči krizím i o komplexních opatřeních k ochraně vnějších hranic.

 

Zdroj: Ministerstvo vnitra ČR

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.