11. ročník konference Mladých demografů se uskuteční 5. až 7. února 2020

11. ročník konference Mladých demografů se uskuteční 5. až 7. února 2020 v prostorách PřF UK v Praze. Konference je určena především pro studenty a absolventy demografie, vítáni jsou ale i “nedemografové”. Konference Mladých demografů již tradičně nabízí výjimečnou možnost prezentování vlastních studií, příležitost k získání prvních konferenčních zkušeností v přátelském prostředí a především otevírá prostor k diskusi o aktuálních demografických otázkách s kolegy z různých koutů Evropy a v posledních letech dokonce i z různých koutů světa. Pracovním jazykem konference je angličtina.

Úvodní přednášky konference se ujme pozvaný host Dr. Domantas Jasilionis (vědecký pracovník, MPIDR), jehož vědeckým zájmem jsou především genderové rozdíly ve zdraví.

V návaznosti na úspěch v minulém roce bude součástí programu konference i workshop. Workshop uspořádají naše kolegyně, PhD studentky demografie Alyce Raybould z London School of Hygiene & Tropical Medicine (LSHTM) a Michaela Šedovičová z London School of Economics (LSE), organizátorky PopFest 2019.

Pokud máte zájem se konference zúčastnit, předložte prosím název navrhovaného příspěvku, krátký abstrakt v angličtině (maximálně 250 slov) a 3-5 klíčových slov prostřednictvím registračního formuláře do 22. října 2019. O přijetí Vašeho příspěvku budete informováni do 15. prosince 2019. Program konference bude zveřejněn v průběhu ledna 2020.

Těšíme se na setkání s Vámi v Praze! Jménem organizačního týmu

Anna Altová, Oldřich Hašek, Klára Hulíková, Miroslav Chráska, Barbora Janáková, Olga Kurtinová, Kateřina Maláková a Jitka Slabá

 

Zdroj: Česká demografická společnost (ČDS), Mladí demografové

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.