Zážitky i poznání přinesou dny otevřených dveří projektů podpořených z fondů EU

Ministerstvo pro místní rozvoj v příštích týdnech pořádá napříč republikou dny otevřených dveří sedmi projektů podpořených z fondů EU. Návštěvníci se tak budou moci na vlastní oči přesvědčit, kde evropské fondy pomáhají – své dveře otevře například hřebčinec v Písku či zlínská expozice filmu. Mimo prohlídek běžně nepřístupných prostor na návštěvníky čeká bohatý doprovodný program a aktivity pro celou rodinu.

„Série dnů otevřených dveří úspěšných projektů podpořených z fondů EU se dostává do druhé poloviny. Během května a června jsme v sedmi projektech přivítali přes osm a půl tisíce návštěvníků. V druhé polovině otevřeme projekty v dalších regionech, aby se lidé i tam mohli přesvědčit, jakým způsobem jsou prostředky z fondů EU využity a jak prospívají jejich okolí,“ uvedla náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů a mezinárodních vztahů Olga Nebeská.

Třetí ročník dnů otevřených dveří úspěšných projektů již tradičně přinese mimo prohlídek nepřístupných prostor a přednášek také řadu soutěží, her a dalších aktivit pro celou rodinu. Na dnech otevřených dveří se představí také další zajímavé projekty podpořené z fondů EU v okolí. Na dotazy zájemců o podporu z evropských fondů budou připraveni odpovídat pracovníci Eurocenter.

Účast na dnech otevřených dveří je zdarma, nicméně na některé akce je nutné se kvůli omezené kapacitě rezervovat předem. Bližší informace o jednotlivých dnech otevřených dveří naleznete v tabulce:

termín název místo konání
31. 8. Den otevřených dveří v Zemském Hřebčinci Písek
7. 9. Den otevřených dveří s vědou a poznáním Olomouc
7. 9. Den otevřených dveří světa filmu Zlín
14. 9. Den otevřených dveří v pivovaru Rohozec
14. 9. Den otevřených dveří v továrně na müsli tyčinky Slaný
21. 9. Den otevřených dveří ve strojírnách Hradec Králové
21. 9. Den otevřených dveří na dětském ranči Hlučín Hlučín

Kompletní seznam akcí pořádaných Ministerstvem pro místní rozvoj, kde je možné se seznámit s přínosy fondů EU, naleznete na stránce akce pro veřejnost.

 

Zdroj: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.