MPSV: Dětské skupiny mají nový web. Vyhledávání je mnohem jednodušší

Na konci května byly spuštěny inovované stránky Ministerstva práce a sociálních věcí věnované dětským skupinám na adrese www.dsmpsv.cz. Jejich vizuální i obsahová podoba byla přizpůsobena zejména rodičům předškolních dětí a poskytovatelům služby péče o děti v dětské skupině, kteří jsou hlavní cílovou skupinou. Díky strukturovanější a přehlednější podobě stránek tak mohou snadněji najít přesně to, co potřebují.

„Dětské skupiny jsou rozhodně projektem, který si zaslouží plnohodnotnou internetovou prezentaci. Věřím, že nové webové stránky pomohou dětským skupinám k další propagaci, stejně jako k informovanosti jejich zřizovatelů a rodičů malých dětí,” řekla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD).

Kromě základních informací o problematice dětských skupin, související legislativě a metodické podpory mohou návštěvníci nových webových stránek sledovat také přehled pořádaných akcí, jako např. vzdělávací workshopy pro pečující osoby, semináře pro rodiče nebo setkání poskytovatelů u kulatých stolů.

Novinkou je interaktivní mapa s databází všech dětských skupin v ČR. Ta návštěvníkům webu umožní snadné vyhledávání konkrétních dětských skupin ve vybraném městě nebo regionu včetně kontaktních údajů.

Nové webové stránky www.dsmpsv.cz byly vytvořeny v rámci projektu Podpora implementace dětských skupin, který je spolufinancován z Evropského sociálního fondu, Operačního programu Zaměstnanost a ze státního rozpočtu.Na webu samozřejmě nechybí ani FAQ – nejčastější otázky a odpovědi, které jsou pravidelně aktualizovány. K výraznému rozšíření informací došlo především v oblasti evidence dětských skupin a změn v evidenci. V případě dalších dotazů mohou návštěvníci využít také kontaktní formulář nebo se obrátit přímo na projektový tým.

 

Zdroj: MPSV

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.