Praha chce zavést integrovaný systém kontaktních míst pro bydlení

Rada hl. m. Prahy schválila nový projekt, který počítá se zavedením jednotných kontaktních míst pro bydlení. Jeho cílem je zjednodušit lidem v bytové nouzi řešení jejich situace. O dotaci na něj Praha požádala Ministerstvo práce a sociálních věcí. Projekt počítá se zprovozněním centrálního koordinačního místa a s kontaktními místy v jednotlivých městských částech. Kontaktní místa pro bydlení mají zjednodušit občanům způsob hledání odpovídajícího bydlení a pomoci jim při řešení sociálních problémů. Mohou se na ně tedy obrátit všichni občané, kteří řeší bytovou situaci a potřebují poradit se záležitostmi spojenými s bytovou problematikou. Aktivity kontaktních míst se budou také zaměřovat na prevenci ztráty bydlení.

V současnosti se nacházejí kontaktní místa pro bydlení jen ve dvou městských částech. „Praha by měla být mnohem aktivnější v řešení bytové nouze svých občanů. Chceme ve spolupráci s městskými částmi zjišťovat reálný stav bytové nouze na území Prahy a vytvořit přehledný systém pro Pražany, kteří potřebují pomoci se zajištěním bydlení. K tomu budou sloužit kontaktní místa pro bydlení, která by ideálně měla být na každé městské části. V současnosti mají kontaktní místa pro bydlení pouze Praha 7 a Praha 10 a my se s pomocí peněz z ministerstva práce pokusíme síť kontaktních míst rozšířit,“ uvádí radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

Předpokládané náklady na vytvoření integrovaného systému kontaktních míst činí 49 795 000 Kč. Praha proto podala žádost o dotaci v rámci inovačního programu Ministerstva práce a sociálních věcí, přičemž se počítá s finanční spoluúčastí hlavního města ve výši 2 849 750 Kč.

 

Zdroj: Portál hlavního města Prahy

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.