Začíná 15. Týden sociálních služeb. Jeho součástí budou prezentace, výroční kongres i rozdělování cen

Dnes začíná Týden sociálních služeb pořádaný Asociací poskytovatelů sociálních služeb ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí, jenž se letos koná již popatnácté. Akce je každoroční příležitostí pro prezentaci služeb, setkávání a odborné diskuse. Cílem týdne je zviditelnění sociálních služeb jako přirozené součásti každé moderní společnosti.

Hlavní událostí týdne bude dvoudenní výroční kongres, kterého se zúčastní více než 700 poskytovatelů, řada předních českých odborníků i politiků. Kongres poskytovatelů sociálních služeb startuje ve čtvrtek 5. října v Táboře. Představena bude také kampaň na podporu očkování zaměstnanců a klientů sociálních služeb. Asociace rovněž udělí ceny za mimořádný přínos sociálním službám.

„I na letošní ročník kongresu jsme se snažili pozvat odborníky a osobnosti nejen z oblasti sociálních služeb, abychom vám představili zajímavá témata, rozhovory a informace. Během dvou dnů vás čekají rozmanité přednášky, a to v rámci odpoledního programu první kongresový den i v průběhu pátečního dopoledne, které je věnované odborným sekcím,“ uvedl Jiří Horecký, prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb.

Ve čtvrtečním společném programu vystoupí např. Marian Jurečka, ministr práce a sociálních věcí, Lucie Kozlová, náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje, Pavla Svrčinová, hlavní hygienička ČR, Marek Slabý, senátor, ředitel Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje a prezident Asociace zdravotnických záchranných služeb ČR, Vítězslav Schrek, hejtman Kraje Vysočina, Ladislav Kučera, ředitel Nadačního fondu Škoda Auto, a mnoho dalších.

Účastníci se mohou těšit na vyhlášení druhého ročníku Ceny inovace v sociálních službách, jejímž cílem je ocenit a šířit nejlepší inovace a příklady dobré praxe v Česku, a na jejich základě zavádět systémové změny.

Představena bude také osvětová kampaň ODOLNĚJŠÍ – očkování posiluje zdraví ve stáří, kterou APSS ČR spustila začátkem září. Kampaň chce zvýšit povědomí o přínosech očkování a podpořit očkování zaměstnanců a klientů sociálních služeb, ale i tzv. neformálních pečujících, a to prostřednictvím videospotů s odborníky či vzdělávacího programu.

Páteční program kongresu je rozčleněn do odborných sekcí, a to ekonomicko-provozní, sociální a zdravotní.

V rámci kongresu se uskuteční i tradiční společenský galavečer, během kterého bude udělena Cena APSS ČR za mimořádný přínos sociálním službám, předány certifikáty Značky kvality v sociálních službách, ocenění Certifikace paliativního přístupu v sociálních službách a diplomy Certifikovaný manažer v sociálních službách.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka je chráněna pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.