Domov umožnil bývalé sestře, aby si sama aplikovala léky proti bolesti. Komise péči ohodnotila jako “vynikající”

Komise pro kvalitu péče (CQC) ohodnotila jako “vynikající” péči v domově pro seniory “Perry Manor” v anglickém hrabství Worcestershire, který svou klientku, bývalou zdravotní sestru, podporuje v tom, aby si sama aplikovala léky proti bolesti. Inspektoři ocenili personál domova za to, že díky individuálním plánům péče uživatelům poskytují podporu, která odpovídá jejich potřebám a která jim zvyšuje pocit hodnoty a sebeúcty. Zaměstnanci toho dosahují tím, že klientům nabízejí podporu způsobem, který je pro každého obyvatele jedinečný, včetně bývalé zdravotní sestry, kterou domov podporuje, aby si mohla sama vybrat a aplikovala léky. “Klientka byla hrdá na svou kariéru zdravotní sestry. Oceňovala, že ji personál podporuje v tom, aby měla kontrolu na léčbu bolesti, což pro ni bylo velmi důležité.”, uvádí se ve zprávě z hodnocení zařízení.

Domov Perry Manor, který byl otevřen v roce 2014, byl také oceněn za to, že účinně komunikuje s obyvateli tak, aby se cítili pochopeni a respektováni.

Pracovníci se klientů dotýkají, pokud to uznají za vhodné. “Zdá se, že personál o mě ví všechno a ředitel je velmi taktní. Když mě potká, tak mě obejme.”, řekl inspektorům jeden z obyvatel domova. 

Přečíst celý článek Outstanding care home enables resident who is an ex-nurse to administer own medicines.

 

Zdroj: www.carehome.co.uk