Je Vám 16 až 29 let a zažili jste rozchod rodičů? Zapojte se do výzkumu “Jak se žije dětem po rozchodu rodičů”

Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, v. v. i. hledá respondentky a respondenty ve věku 16–29 let pro výzkumné rozhovory v rámci výzkumu Jak se žije dětem po rozchodu rodičů? Rozhovory budou probíhat během léta a podzimu 2020 dle Vašich časových možností a v místě, které si určíte (v rámci celé České republiky). Odměna za rozhovor, který tvá cca 60 minut, je 500 Kč.

Výstupy z tohoto výzkumu poslouží jako podklad pro Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR při tvorbě opatření ve prospěch dětí po rozchodu rodičů. A také jako důležitý zdroj informací pro soudce, advokáty, psychology, sociální pracovníky, učitele i rozcházející se rodiče.

Účastí na tomto výzkumu, sdílením vlastních zkušeností a názorů tak máte možnost přispět k většímu porozumění potřebám a problémům dětí a mladých lidí, kteří se dnes nacházejí v podobné situaci, jako byla ta Vaše, a ovlivnit podobu jejich podpory.

Veškeré informace, které v rozhovoru poskytnete, považujeme za důvěrné.

Souhrnné výsledky budou zpracovány a publikovány anonymně.

V případě zájmu o účast ve výzkumu či o bližší informace nás kontaktujte na emailu jana.barvikova@vupsv.cz nebo na tel. čísle 211 152 741 nebo 736 613 565.

O co se jedná?

Vyrůstali jste po rozchodu rodičů s jedním z nich  nebo ve střídavé péči? Anebo znáte někoho takového ve svém okolí?

Zajímá nás, jak se žije dětem, jejichž rodina se rozchodem rodičů rozpadla, a co potřebují z pohledu mladých lidí, kteří touto zkušeností v dětství či období dospívání prošli…

Jaké to je bydlet s jedním z rodičů a s druhým se jen vídat, nebo žít střídavě s každým z nich?

V případě zájmu o účast ve výzkumu či o bližší informace nás neváhejte kontaktovat:

Mgr. Jana Barvíková, Ph.D.
výzkumná pracovnice
Výzkumný ústav práce s sociálních věcí, v. v. i.
Dělnická 213/12, Praha 7
www.vupsv.cz
211 152 741, 736 613 565
E-mail: jana.barvikova@vupsv.cz

 

Zdroj: VÚPSV, v. v. i.